דמי היוון-מהו היוון? מהם דמי היוון? מה הקשר של שמאי לדמי היוון? כל התשובות במאמר זה. קריאה נעימה.
מהו היוון?
חישוב של אותם תשלומים עתידיים עד סיום תקופת החכירה זהו היוון. כל חוכר בעל חוזה חכירה שמשלם מדי שנה דמי חכירה למקרקעי ישראל, יכול להחליט לשלם באופן חד פעמי את דמי החכירה על כל תקופת החכירה. כלומר הוא יכול להחליט להוון את זכויות החכירה שברשותו. בעלי זכויות בנכסים יכולים להגיש היוון למטרת חקלאות, מגורים, תעשייה וייעודים נוספים וזאת באמצעות טופס ייעודי וצירוף כל המסמכים הנדרשים להשלמת הליך זה.
על קצה המזלג
רוב הקרקעות במדינת ישראל הן בבעלות מנהל מקרקעי ישראל. באם אתם חוכרים נכס מגורים מהוון, כלומר אתם שוכרים את אותו נכס מהמדינה לתקופה מינימאלית של 49 שנים רשות מקרקעי ישראל מאפשרת לכם לקבל עליו בעלות מלאה וזאת באמצעות תשלום כל דמי החכירה מראש.(היוון) כלומר, במקום להיות חוכרים תהיו בעלי הקרקע. דבר זה ניתן ליישם על ידי כך שתשלמו עבור הקרקע.
דמי היוון - האם כדאי לשלם עבור כל התקופה?
טרם קבלת ההחלטה על תשלום דמי היוון על כל תקופת החכירה, כלומר על תשלום של כל ה – 49 שנים על זכויות הקרקע חשוב לקחת בחשבון את העובדה שקרוב לוודאי שתהיה עלייה במדד המחירים, כך שמשך השנים תהיה הפחתה של ערך הכסף. לאחר שתשלמו על כל התקופה תוכלו לרשום את הקרקע בלשכת רישום המקרקעין ותוכלו ליהנות מהדברים הבאים:
- זכות מכירה – תוכלו למכור את הנכס ללא הסכמת הרשות
- העברת זכויות – באם שילמתם דמי היוון על כל התקופה תוכלו ליהנות ממכירה של הנכס ללא העברת זכויות.
- ללא עלות – אתם לא תשלמו על היתר לתוספות בנייה, שינויי ייעוד הנכס או פיצול הנכס.
איך עושים זאת?
חשוב לדעת שתוכלו לבצע הוון של זכויות החכירה שברשותכם אם אין לכם חובות לרשויות ואם אין חריגות בניה. אם יש לכם צו שיפוטי שמונע את היוון , לא תוכלו לקבל אישור של ההיוון. בכדי לבצע היוון יש להגיש בקשה להיוון. הבקשה תוגש על ידי אותו אדם בעל זכויות בנכס וזאת באמצעות טופס ייעודי אותו יש למלא ואליו יש לספח את כל המסמכים הנדרשים. הבקשה תועבר ליחידה המקצועית של מקרקעי ישראל ומיידית תקבל מספר תיק. הצעד הבא שלכם יהיה לשלם את האגרה ולאחר מכן את דמי ההיוון שיקבעו על ידי הרשות.
שמאי מקרקעין ודמי היוון
בשלב זה אתם בוודאי יודעים שהמשמעות של המילה 'היוון' היא תשלום מראש במקום תשלום שנתי עתידי. מה שרוב האנשים אינם יודעים הוא שניתן לערער על גובה התשלום. כאן נכנס לתמונה אותו שמאי מקרקעין אשר מומחה בכל הקשור אל דמי חכירה/ היוון.
דבר חשוב נוסף אותו יש לקחת בחשבון הוא שחשוב לשכור את שירותיו של שמאי מקרקעין אשר מומחה בתחום הנדרש לכם. כלומר, חשוב לברר האם לאותו שמאי יש ניסיון בכל הקשור אל דמי היון על בעלות נכסי מגורים צמודי קרקע או שמא מדובר על שמאי בעל ניסיון בכל הקשור אל דמי היון ונכסים מסחריים. שכן, אלו תחומים שונים.
דמי היוון – נכסי מגורים
אם החלטתם שאתם מעוניינים לשלם דמי היון בעבור נכס מגורים וזאת על מנת ליהנות מבעלות מלאה על אותו נכס, הדבר הראשון אותו שמאי מקרקעין יבדוק הוא האם אתם עומדים בתנאים הבאים:
- תקופה מינימלית – עברו שבע שנים מיום חתימת חוזה החכירה.
- אין הפרות – בדיקה שאין שום הפרה של חוזה החכירה עליו חתמתם.
- מימוש – תמיד יוודאו שאכן מטרת חוזה החכירה אכן מומשה.
- מהוון – תנאי אחרון הוא שחוזה החכירה שלכם אכן מהוון.
באם אתם עומדים בתנאים אלו אתם יכולים לדרוש בעלות מלאה על נכס המקרקעין שברשותכם וזאת לאחר שפינתם אל שמאי מקרקעין והוא הסביר לכם את כל הקשור אל שיעורי התשלום המשתנים אותם תחויבו לשלם על ידי רשות מקרקעי ישראל.
דמי היוון – נכסים מסחריים
אם החלטתם לרכוש זכויות בנייה נוספות על הנכס העסקי שלכם (מרשות מקרקעי ישראל), קרוב לוודאי שהמטרה שלכם היא לשלם כמה שפחות עבור פעולה זו. שמאי מקרקעין המומחה בדמי היוון של נכסים מסחריים יעשה הפרדה בין אותם נכסים מסחריים שיתרת תקופה החכירה עולה על 7 שנים ואותם עסקים שתקופת החכירה פחותה משבע שנים. בהתאם, הוא יוכל לספק לכם תחשיב היון. בנוסף, הוא יאמר לכם האם כדאי לכם לבצע היון באמצעות יובל חכירה. כל אלו אמורים להוביל אתכם לתשלום הנמוך ביותר עבור רכישת הבעלות המלאה של הנכס המסחרי.
מעוניינים לקבל את ההחלטות הנכונות בכל הקשור אל דמי היון?
צרו קשר עם המומחים של משרד אליסף אביטל שמאי מקרקעין בטלפון 054-5765548
למידע נוסף בנושא אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר כאן
ניתן ליצור קשר דרך עמוד הפייסבוק שלנו בקישור: לחצו כאן.