רכשתם משרד ואתם רוצים למכור אותו? חשוב מאוד להבין איך אפשר למקסם את ההשקעה שלכם ועל מנת לקבל הערכה נכונה יש לפנות גם לשמאי מקרקעין.
למעשה, הערכת ערך משרד היא תהליך מורכב ומקיף, הדורש מומחיות של שמאי מקצועי בעל ניסיון בתחום הנדל"ן המסחרי. איך זה עובד בפועל, כיצד לבחור שמאי מומלץ ואיך לנסות להשביח את הנכס להערכת שווי גבוהה יותר?
שמאות מוצלחת להבנת שווי הנכס
נתחיל בדרך הפעולה. בדומה להערכת נכסי מגורים, הערכת משרד מתבססת על מגוון פרמטרים, אך עם דגשים ייחודיים המותאמים לאופי הנכס העסקי.
כך למשל, שמאי מיומן יבחן מספר היבטים קריטיים בתהליך ההערכה. ראשית, ייבדקו זכויות הבנייה והניצול שלהן, כמו גם קיומם של היתרי בנייה לשינויים או תוספות. איכות הבנייה ומצב התחזוקה של המבנה כולו יילקחו בחשבון.
שנית, תיבחן תוכנית המתאר העירונית לזיהוי שינויים עתידיים שעלולים להשפיע על ערך הנכס, כמו פרויקטים תשתיתיים או שינויי ייעוד קרקע באזור. היבטי מיסוי אף הם משחקים תפקיד בביצוע הערכה, כאשר השמאי יספק תחזית של העלויות הנלוות לעסקה, כולל מס רכישה, מס שבח והיטלי השבחה.
ביצוע הערכת שווי מקצועית טרם חתימה על חוזה היא צעד קריטי המאפשר קבלת החלטות מושכלות בעסקאות נדל"ן מסחרי ואם ברצונכם להשביח את המשרד בטרם הערכת שמאי, תוכלו לבצע תהליך של עיצוב פנים למשרד. מומלץ לבחור שמאי שמגיע עם המלצות וכך גם מעצב פנים מומלץ רצוי כזה שעיצב משרדים בעבר ומבין את המשמעויות השונות של התהליך בהתאם לגודל השטח הנתון, הקונטקסט הסביבתי של המשרד, מהם הצרכים וכיצד אפשר למקסם במסגרת לוחות הזמנים והתקציב הנתון על מנת לקבל יותר בהמשך על ההשקעה שלכם.
איך משביחים חלל משרדי?
בכל מקרה, בתכנון משרד חשוב לתכנן את המשרד בצורה גמישה לצורך שינויים שיתכנו למשל בגודל הצוות, מחיצות ניידות, עבודות גבש וכדומה.
אפשר לחשוב כל חללים המעודדים אינטראקציה, חדרי ישיבות, פינת המתנה, מטבחון. נסו לבצע אופטימיזציה של השטח ולחשוב איך אפשר לנצל אזורים לא מנוצלים, למשל, על ידי נישות גבס.
חשוב לעצב ולשפץ ברמה גבוהה כמו למשל, צביעת הקירות יכולה לעשות הבדל גדול או הוספת אריחים, החלפת אריחי הרצפה במיוחד בחירת אריחים שעמידים בפני שחיקה מוגברת ותנועה רבה, לוחות בידוד אקוסטי להוספת בידוד.
יש לקחת בחשבון גם התייחסות לפתחים גדולים בהוספת ווילונות או אפשרויות להכנסת אור טבעי אך ללא סנוור.
אפרופו אור, תכנון תאורה מושכל בסביבת עבודה הוא אמנות המשלבת פונקציונליות ואסתטיקה, במטרה ליצור אווירה מיטבית לפרודוקטיביות ונוחות העובדים. האסטרטגיה המומלצת משלבת שלושה רבדי תאורה: תאורה היקפית כללית, תאורה ממוקדת לאזורי עבודה ספציפיים, ותאורת מבטא להדגשת אלמנטים עיצוביים.
בבחירת גופי התאורה, יש להתחשב בעיצוב הכולל של החלל, תוך שילוב אלמנטים דקורטיביים שמתאימים לאופי המקום. בחללים קטנים, עדיף להשתמש בגופים שקועים או צמודי קיר לחיסכון במקום, בעוד שבחללים גדולים ניתן לשלב גופים גדולים ומרשימים יותר. שימוש בתאורת LED מומלץ בשל יעילותה האנרגטית ואורך חייה.
כדאי לשקול גם החלפת דלתות או שיפור החזיתות של הארונות, הרהיטים והדלתות הקיימות.
ריהוט יוקרתי אף הוא יכול להוות פקטור חשוב במיוחד בדגש על ארגונומיה ואפשרויות של ריהוט גמיש כמו שולחנות שאפשר לכוונן וכיסאות אורטופדיים מתכווננים ומחיצות הזהה שמאפשרות להרחיב ולצמצם אזורי עבודה.
ניתן להוסיף אווירה גם באמצעות פריטים קטנים אך חיוניים כמו מראות, פינות הסבה מושקעות, צמחייה, אלמנטים דקורטיביים לסביבה מזמינה ומסבירת פנים.
ניתן ליצור קשר דרך עמוד הפייסבוק שלנו בקישור: לחצו כאן.